Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/wordbra.dk/globalgoal.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
Rensning af kloak - globalgoal.dk

Rensning af kloak

Rensning af kloaken

Det er vigtigt at huske og rense sin kloak, for ellers så stopper den til.

Hvis du har en kloak, er der stor sandsynlighed for, at du skal rense den på et tidspunkt. Men bare rolig – det er ikke så svært, som det lyder. I denne guide viser vi dig, hvordan du hurtigt og nemt kan rense din kloak.

Først skal du samle nogle forsyninger. Du får brug for en stempel, en kloakslange og en spand. Du skal også bruge handsker og en maske til at beskytte dig mod dampe.


Når du har dine forsyninger, er det tid til at komme i gang. Tag først dine handsker og din maske på. Derefter skal du bruge stempelpistolen til at forsøge at få kloakken til at gå op. Hvis det ikke virker, kan du bruge kloakslangen til at forsøge at få den åbnet.

Når kloakken er åben, kan du begynde at rense den. Brug spanden til at fange det spildevand, der kommer ud. Når du har renset kloakken, kan du skylle den med rent vand for at fjerne eventuelle rester af snavs.

Du kan også bruge kloakrens til at hjælpe med at holde din kloak ren. Afløbsrens er et kemikalie, der kan nedbryde propper.

Du kan købe afløbsrens i de fleste isenkræmmerforretninger. Sørg for at følge anvisningerne på pakken.

Sådan er det! Nu ved du, hvordan du renser din kloak. Husk at gøre dette med nogle måneders mellemrum for at holde dit afløb rent og klart.

Hvis du har en større tilstopning, skal du måske ringe til en professionel, som kan hjælpe dig med at rense den. Men for mindre tilstopninger bør denne vejledning hjælpe dig med at få arbejdet gjort.


Når du skal til kloaken indendørs skal du løfte risten og bruge en lommelygte til at se, hvordan kloakken er. Hvis der er en tilstopning, vil den være synlig. Hvis ikke, skal du sænke risten og bruge en stempel til at forsøge at fjerne det, der kan være årsag til tilstopningen.

Det er en god ide at være mindst to personer til dette arbejde – en til at holde lommelygten og en til at bruge stempelkniven. Hvis du ikke kan fjerne tilstoppet med en støvsuger, skal du måske bruge en kloakslange.

Fastgør kloakslangen til en vandhane, og tænd for vandet. Trykket fra vandet vil hjælpe med at fjerne tilstoppet. Når når du er færdig, skal du skylle afløbet med rent vand for at fjerne eventuelle rester.

Hvis du bor i lejlighed og kloaken er tilstoppet skal du ringe til bygningens inspektør. Du må ikke forsøge at fjerne det selv, da det kan forværre problemet.


Hvis du opdager en kloaklugt i dit brusebad, kan du gøre nogle få ting for at forsøge at fjerne den.

Først skal du sikre dig, at alle afløb i brusebadet er rene. Hvis der er en tilstopning, skal du bruge en støvsuger eller en afløbsrenser til at fjerne den.

Du kan også prøve at hælde kogende vand ned i afløbet for at forsøge at opløse tilstoppet. Pas på ikke at sprøjte dig selv.