Fordele og ulemper ved køb af ny bil og brugt bil

Selvom jeg er naturelsker og går op i hvordan vi kan passe endnu bedre på vores jord, så er jeg også en kæmpe bilentusiast. Jeg har skrevet en lille guide til dig, som overvejer at købe en ny bil. Du er måske på udkig efter en ny bil og skal beslutte om den skal være fabriksny eller brugt. Hvilken beslutning er mest rentabel? Lad os slå en ting fast med det samme: Der er ikke noget entydigt svar på det spørgsmål, da det i stor grad afhænger af dine behov, din økonomi og det generelle marked. I denne artikel har vi samlet fordele og ulemper ved begge muligheder, så du kan komme nærmere den beslutning, der er rigtig for dig.

I denne artikel fokuserer vi på fordele og ulemper ved køb af brugte og nye biler. Der findes desuden andre muligheder, når man er på jagt efter en ny bil. I Danmark er der en stor import og en stor eksport af brugte biler, som du også kan holde øje med.

Fordele ved en ny bil

Den første fordel ved en ny bil er, at den er ny. Den velkendte duft af ny bil, som vi alle kender og de fleste af os elsker, tæller i manges tilfælde højt.
Af mere praktiske fordele, så medfølger der en garanti og 2 års reklamationsret på en ny bil. Det betyder, at du i en årrække kun skal betale serviceomkostninger, da de fleste eventuelle omkostninger vil være dækket af garantien. Der er forskel på hvilken garanti de forskellige bilmærker og forhandlere giver, så det skal du undersøge nærmere, inden du køber bilen. Endnu en fordel ved at købe bilen fra ny er, at du kender bilens historie. Du ved, hvad bilen har været ude for, og hvordan den er passet. Set fra en mere langsigtet og bæredygtig vinkel, så har nye biler ofte en bedre kørselsøkonomi, hvor de kører længere på literen end ældre modeller.
Derudover er en ny bil en god idé, hvis du ønsker et bilbudget uden de helt store overraskelser. Det er sjældent, at du bliver overrasket med en uhyggelig stor regning fra værkstedet.

vw-bus-918433_1920-1.jpg

Ulemper ved en ny bil

Når man køber en ny bil, så kan man ikke komme uden om, at den mister en stor del af værdien, så snart den forlader bilforhandlerens parkeringsplads. Det er dog kun en ulempe, hvis du skal sælge bilen inden for relativt kort tid. Har du bilen over en længere årrække, vil det oftest kunne svare sig. En anden ulempe ved at købe en ny bil er, at det generelle marked kan ændre sig i løbet af få år. Du er derfor ikke garanteret at bilen holder værdien.