Hvordan kommer du igang med at jage?

Går du med drømmen om at begynde at gå på jagt og nyde naturen fra første parket, så er der her nogle tips og tricks at hente. Jagt er utroligt populært, og Danmark har i omegnen af 167.000 jægere, som nyder og respekterer naturen. Dem kan du blive en del af, hvis du er fyldt 16 år og kan bestå jagtprøven. Denne prøve består af en praktisk og en skriftlig del, hvor du skal besvare 40 spørgsmål om jagt og vildt. Af de 40 spørgsmål skal 36 af dem være korrekte. Når du har modtaget dit jagttegn, har du pligt til at indberette alt det vildt, du har nedlagt. Dit jagttegn kan fratages dig, hvis du ikke fornyer dit tegn hvert 10. år eller hvis du får en voldsdom eller bryder våbenloven.

Når det kommer til udstyret, så er det vigtigt at klæde sig på efter vejr og årstid. Du vil ofte skulle bruge mange timer før eksempelvis et rådyr viser sig, og det er derfor vigtigt at holde sig varm og skjult. Geværet er naturligvis også en vigtig del af jagten, og her kan nævnes det italienske mærke Beretta som en vej at gå. Mærket har 500 års erfaring og udemærker sig ved fornemt håndværk, kvalitet, design, ydeevne og meget mere!

For en nybegynder kan et Beretta haglgevær være ideelt. Beretta 686 Silver Pigeon er et godt gevær for jægere uden den store erfaring, selvom den dog også bruges af mange erfarne skytter. Geværet er solgt i ekstremt mange eksemplarer i Danmark, hvilket også er et kvalitetsstempel.

Der er også et helt specielt sammenhold når man er flere på jagt sammen. Det kan ofte starte ud tidligt om morgenen hvor man starter ved solopgang. Senere kan man spise en god omgang frokost sammen og måske tage ud på jagt igen om eftermiddagen. Mange nyder også bare at tage selv på jagt hvis de har deres eget jagtområde. Så kan man være helt alene med naturen. Det er 2 forskellige oplevelser og mange har glæde ved begge dele.


Ingen jagt uden en logrende kompagnon

Om du jager selv eller sammen med andre, så er en jagthund altid en fordel at have med sig! Foruden selvskabet imens du venter på drømmebyttet, så har hver race nogle evner, som er guld værd! Af gode kandidater kan nævnes:

  • Labrador Retriever
  • Denne race kender ikke til dårligt vejr, og er generelt bygget til at kunne klare alt fra opsporing til dykning i søer efter dit bytte.
  • Engelsk Setter
  • Lugtesansen er fantastisk på denne hund, og derudover er den ekstremt lydig!
  • American Foxhound.
  • Navnet fortæller, at den er fænomenal til rævejagt, men grundet dens styrke, kan den sagtens bruges til at jage hjorte.