Nyt kontor

Hvis man har en virksomhed med store ambitioner, og man måske ønsker at udvide rigtig meget, så betyder det også, at der løbende skal ansættes flere personer i virksomheden. Det betyder, at man med tiden har brug for et større kontor hvor der er plads til alle. Det er naturligt at man finder et kontor hvor der er plads til udvidelse, men med tiden vil dette nok også blive for småt.

Tænk over pladsen

Har man en virksomhed der befinder sig i storbyen og hvor lokalerne har en speciel atmosfære, så kan det være svært at finde et nyt sted der minder om det man kommer fra. Ofte har en virksomhed en speciel kultur der er afspejlet i de lokaler man befinder sig i. Der er mange kontorlokaler i storbyen, og der er ofte også mange gamle lokaler med speciel atmosfære, men mange af dem har ikke plads til +50 medarbejdere og derfor skal man lede godt efter et sted der lever op til kravene. Det betyder også at man skal forvente at lægge et stort beløb til et kontor der lever op til ens krav, og måske er man endda nødt til at komme en smule væk fra midtbyen

Leje eller køb

Man skal også overveje om man vil leje eller om man vil købe de nye kontorlokaler. Der er forskel på hvad man skal overveje og tænke over når man skal finde ud af om man vil leje eller købe. Skal man leje nye lokaler, så har man, lige som hvis man lejer en lejlighed, en vicevært der kan hjælpe med diverse ting og ønsker man på et tidspunkt at flytte, så er det let at opsige lokalerne. Vælger man derimod at købe nye kontorlokaler, så skal man overveje hvor meget det kan komme til at koste, hvordan tilstandsrapporten ser ud og hvor let lokalerne er at komme af med igen hvis de med tiden skulle blive for små. Det er især en vigtig ting at se tilstandsrapporten igennem. Ligesom når man køber et nyt hus, så skal man finde ud af om der er elementer på bygningen der ikke er i tip-top. Dette kan have en betydning for prisen og holdbarheden på elementerne i bygningerne.

Ser man de nye kontorlokaler som noget midlertidigt i en årrække og ved man at virksomheden ikke vil kunne have være her i mere end 5 år, så kan det være en god idé at leje de nye kontorlokaler. Ved man derimod at man har fundet et sted man kan være i rigtig mange år og et sted man måske har mulighed for udvide, så kan man med fordel købe.