Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/wordbra.dk/globalgoal.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
Crossfit - Træning af hele kroppen - globalgoal.dk

Crossfit – Træning af hele kroppen

Crossfit bruger og træner hele kroppen

CrossFit er et højintensivt fitnessprogram, der er designet til at forbedre den generelle fysiske styrke og kondition. Gennem en kombination af dynamiske øvelser, funktionelle bevægelser og træning med kropsvægt har CrossFit til formål at optimere den sportslige præstation og samtidig forbedre sundhed og velvære. Crossfit er også en langt mere social måde at træne på fremfor den ensomme tur alene i træningslokalet.

 

Den bedste måde at opleve CrossFit på er ved at deltage på et hold i et fitnesscenter. Generelt varer disse timer normalt omkring en time og omfatter opvarmning, træning af færdigheder, dagens workout (WOD) og en nedkølingsperiode. Instruktøren, der leder klassen, vil give instruktioner om, hvordan man udfører hver øvelse sikkert og korrekt.

 

Ud over at deltage regelmæssigt i timerne er det vigtigt for deltagerne at få ordentlig ernæring før og efter deres træning. At spise komplekse kulhydrater som f.eks. brune ris eller quinoa hjælper med at give energi under hele træningspasset, mens det at spise magre proteiner bagefter hjælper med at genoprette musklerne. Hydrering er også vigtigt; atleter bør drikke rigeligt med vand før og efter et træningspas.

 

Under opvarmningen er det vigtigt at gøre kroppen klar til træning ved at strække eventuelle trætte muskler ud eller lave lette konditionsøvelser som jogging eller jumping jacks. Dette hjælper med at øge blodgennemstrømningen i hele kroppen og opvarmer musklerne som forberedelse til mere intens fysisk aktivitet senere i træningspasset.

 

CrossFit-klasser består normalt af øvelser, der hjælper med at blive fortrolige med grundlæggende bevægelser som squat, dødløft, push presses, pull ups osv. eller øvelser med håndvægte eller muscle ups. Dagens workout (WOD) er dog typisk den mest udfordrende del af hvert hold; det er her, deltagerne bruger alle de færdigheder, de har øvet sig på, til at gennemføre tidsbestemte workouts, der tester deres fysiske grænser. WOD’erne varierer fra dag til dag, men kombinerer altid forskellige typer bevægelser i korte energiudbrud, der presser deltagerne både mentalt og fysisk, så de kan gøre fremskridt mod deres mål så hurtigt som muligt.

 

Endelig vil trænerne i cool down-perioderne lede deltagerne gennem strækøvelser, der hjælper med at reducere muskelømhed efter intens træning. Dette er også en god mulighed for atleterne til at slappe af i sindet og koncentrere sig om sig selv, før de forlader klassen med fornyet energi.

 

CrossFit er et utroligt effektivt program, når det udføres konsekvent over tid; det opbygger ikke kun styrke, men styrker også positive livsstilsvaner såsom kostplaner og målsætning for at sikre varige resultater, der rækker ud over blot fysisk fitness.