Gode råd til en blomstrende altan

Skab liv på altanen

Altankasser er et rigtig godt alternativ til dig der ikke har en have. Ønsker du at skabe en farverig altan med smukke blomster, så er altankasser perfekte til at skabe en grøn oase på meget få kvadratmeter.

 

Har du planter på altanen, så bliver den mere indbydende og giver dig lyst til at bruge mere tid på din altan. Desuden kan du nyde synes af din blomstrende altan inde fra stuen.

Vælg den rigtige type altankasse

Du kan få både store og små altankasser. Her er det vigtigt, at du ikke vælger for små altankasser, det kan nemlig hurtigt bremse dit blomstereventyr, hvis dine blomster ikke har nok plads til deres rødder.

 

Sørg altid for at dine altankasser har dræn i bunden så vanden kan løbe fra igen, ellers vil dine planter drukne i vand. Det er også en rigtig god idé at vælge frostsikre altankasser, så de kan pryde altanen hele året rundt.

altan-blomster

Tilpas blomsterne til din altan

Du skal altid være opmærksom på, hvordan forholdende er på din altan, hvis du ønsker en altan der sprudler af liv. Altanen vender den vej, den gør, og her må du vælge planter efter, hvor solrig og udsat et sted, du er givet.

Særligt har det betydning om din altan er lyst op af solen hele dagen, eller om der er mest skygge. Derfor skal du sætte dig ind i, hvor meget sol blomsterne kræver, inden du hiver dem med hjem fra planteskolen.

 

Er din altan meget blæsende kan det også have betydning for, hvilke planter du skal vælge at smide i altankassen. Gå derfor efter nogle hårdføre planter, som kan klare sig i flere forskellige forhold. Tilpas også dit valg af blomster til sæsonen, om efteråret skal du eksempelvis gå efter nogle af de planter der kan klare en omgang nattefrost. Køb planter online her.