Livet som jæger

Det at gå på jagt skaber en helt speciel forbindelse med naturen

Nyd naturen

Man er helt alene i den stille natur og kan 100% iagttage hvad der sker omkring en og man kan mærke naturens stilhed og udviklingen i løbet af de timer man er på jagt. Det giver en følelse af at man er et med naturen og man udlever det som mennesket har gjort altid – nemlig at man skyder sin egen mad.

Der er også et helt specielt sammenhold når man er flere på jagt sammen. Det kan ofte starte ud tidligt om morgenen hvor man starter ved solopgang. Senere kan man spise en god omgang frokost sammen og måske tage ud på jagt igen om eftermiddagen. Mange nyder også bare at tage selv på jagt hvis de har deres eget jagtområde. Så kan man være helt alene med naturen. Det er 2 forskellige oplevelser og mange har glæde ved begge dele.

Du skal bestå en jagtprøve

Vil du gerne gå på jagt, så kan du ikke bare gå ud i skovene med et våben for at skyde dyr. Først og fremmest skal man have et gyldigt jagttegn når man skal gå på jagt i Danmark. For at man kan få et jagttegn i Danmark skal man være fyldt 16 år og så skal man bestå jagtprøven eller være registreret i jagttegnsregisteret.  Den prøve man skal bestå er både praktisk og teoretisk. Den teoretiske del består af en række spørgsmål som skal besvares, og den praktiske del består af, at man skal kunne håndtere et skydevåben korrekt og med respekt. Jagt handler især om at kunne afstandsbedømme om det er forsvarligt at skyde et dyr, og dette er også en del af den praktiske prøve.

Jagttegn

For at du kan få et jagttegn kan du bl.a. tage kurser rundt omkring i Danmark. Dette kan både foregå i de mindre danske byer og i de største danske byer. Du kan fx tage jagttegn i København eller jagttegn i Århus, men også Svendborg, Fredericia eller Hjørring.

Vil du gerne tage jagtprøven for at få et gyldigt jagttegn, så kan du gøre det i perioden 15. april til 30. juni eller 15. september til 31. oktober.

Husk at hvert 10. år skal dit jagttegn fornyes ellers kan du miste det. Bryder du våbenloven eller bliver dømt for vold, så kan du også miste dit jagttegn.

Husk dine forpligtelser

jagtetiske regler som Naturstyrelsen og Vildtforvaltningsrådet har udarbejdet, og disse skal sørge for at jagten foregår i den rigtige jagtmoral. Ud over dette, så skal du også hvert eneste år indberette hvad du har skudt i året der, er gået.

Når du går på jagt, skal du også være opmærksom på at der er forskellige jagtsæsoner i løbet af året, og det er derfor ikke tilladt fx at skyde rådyr året rundt. For at sikre at bestanden kan bestå og formere sig korrekt er der forskellige jagtsæsoner til de forskellige vilde dyr i Danmark.