Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/wordbra.dk/globalgoal.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
Mine børn er besat af deres computer - globalgoal.dk

Mine børn er besat af deres computer

Mine børn er besat af deres computer

Jeg hedder Connie og er mor til fire børn. 4 drenge på henholdsvis 7, 10, 12 og 15 år. De går i en helt almindelig folkeskole tæt på vores hjem. Det er en dejlig tryghed, at der ikke er så langt hjem fra skole når de skal tage cyklen hjem. De følges ofte hjemad. Vi bor på et nedlagt landbrug langt ude på landet.

 

Når drengene kommer hjem fra skole, går de direkte ind og starter deres computer. De bruger omkring 5 timer om dagen på deres computer. Det synes jeg som mor, er rigtig mange timer. Jeg vil sådan ønske, at de vil bruge lidt flere timer på at være sammen med mig. Men det er ikke altid lige nemt, når jeg kommer sent hjem fra arbejde og børnene er i fuld gang med deres computer.

Den anden dag købte jeg en PlayStation til dem, så de kunne være lidt mere sociale sammen. Jeg synes at det virker dumt, at de sidder på hver deres værelse for at spille computer. Så derfor tænkte jeg ”nu prøver jeg at købe en PlayStation til dem”. Jeg fandt hurtigt ud af, at man kan købe rigtig mange forskellige PS5 spil til den. Så jeg er ikke i tvivl om at det nok skal blive en succes.

 

Jeg har hørt fra mange andre forældre at computerspil er blevet meget populære i løbet af de sidste par år og, at de faktisk er blevet en vigtig del af den moderne kultur. Så jeg er nødt til at lade dem spille lidt computer, så de ikke bliver ”hægtet” helt af eller kommer til at føle sig udenfor fællesskabet.

 

Computerspil kan også være med til at bringe unge tættere på hinanden, da spillet ofte bringer folk sammen i et onlinefællesskab. På den måde er der mange som lærer nye mennesker at kende.

Jeg kunne også forestille mig at der er mange mennesker som slapper af når de spiller computerspil, da det er sjovt og de lader sig rive med i spillet – i nogle tilfælde får man måske endda helt følelsen af, at man flygter fra virkeligheden for en stund. Uanset alder og køn er jeg helt sikker på, at der findes et spil derude til alle. Jeg har i hvert fald lært af mine børn, at det kan være den perfekte måde at slappe af på eller bare godt tidsfordriv med vennerne.

Det kunne være næste gang jeg fik besøg af veninderne, at jeg vil foreslå, at vi skulle spille computerspil. Hvad mon de så vil sige? Jeg tror ikke, at de vil blive begejstret. Men det er nu også hyggeligt bare at sidde og hygge med snak, og vin, og lidt snacks.